.

.

dilluns, 3 de setembre de 2012

Com era l'aula abans

L'espai on s'ubica actualment l'aulABP estava dissenyat per fer-hi un ensenyament frontal. Les taules dificultaven qualsevol activitat en grup al mateix temps que impedien que el professorat es pogués moure per l'aula. L'ambient que es respirava era molt fred i qualsevol activitat era molt asèptica.
A partir de les idees de l'alumnat, de la lectura "obligada" del llibre learning spaces i, sobretot, d'una nova manera d’impartir les classes inspirada en l’estil d’EDUTORI (Finlàndia) es va començar a portar a la pràctica la remodelació total de l'aula.
Primerament es va fer una simulació virtual i posteriorment es va implementar físicament.


En la imatge es pot veure la disposició anterior de l'aula, on files de taules dificultaven la mobilitat de l'alumnat i el seguiment per part del professorat.


La situació actual, encara de forma virtual, mostra un espai molt més diàfan, amb un mobiliari totalment mòbil i adaptable a diferents estils d'aprenentatge, i amb una atmosfera molt més acollidora.


L'ambient anterior de l'aula, gris, fred i poc acollidor ha estat totalment revertit tal i com es pot veure en la imatge virtual següent.