.

.

divendres, 11 de març del 2016

Reconeixement del consistori a l'aulABP

La nostra feina com a docents de vegades sembla que només afecta a l'alumnat que tenim dins de l'aula. Ens esforcem per tal de que la nostra tasca repercuteixi positivament en ell i en el seu futur. De tant en tant hi ha situacions en les quals la nostra feina transcendeix l'espai aula i surt fora. El premi que se'ns ha donat al MWC en seria un exemple. La nostra tasca encaminada a l'alumnat ha permès que el nostre centre, el nostre municipi i la nostra comarca per extensió hagi estat visible en tots els mitjans de comunicació. Agrair des d'aquest blog tot el ressò que hem tingut. Volem destacar que el seu suport a l'aulABP es va veure també reflectit quan per la fira de l'oli se'ns va deixar un espai on explicat a tota la comarca el treball de recerca realitzat per en Guillem Prats. (veure article)
La visita a l'aulABP de l'alcalde de les Borges Blanques Enric Mir, la tinent d'alcalde Núria Palau i el president de l'AMPA Albert Quintillà han fet visible aquest impacte de la nostra tasca fora de l'aula. L'agraïment del consistori a l'aulABP no s'ha quedat únicament amb el gest, ja de per sí remarcable, sinó que han volgut fer una dotació econòmica per tal de seguir equipant-la amb la darrera tecnologia que permeti avançar encara més en la formació diferencial de l'alumnat.


S'adjunta la nota de premsa que ha redactat el propi ajuntament per donar difusió de l'acte.

Nota de premsa

L’Ajuntament de les Borges reconeix els premis del Mobile World Congress aconseguits per l’INS Josep Vallverdú

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha reconegut aquest matí el nou premi del projecte mschools que han obtingut els professors de tecnologia de l’INS Josep Vallverdú, i que va ser lliurat el dia 25 de febrer, en el marc del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona.

En nom del consistori, l’alcalde Enric Mir i la tinent alcalde Núria Palau han lliurat un xec de 600 euros a la directora del centre, Antonieta Bernat, i als professors Francesc Solans i Tere Viscasillas, per a poder seguir equipant amb nous materials les aules de l’Institut i especialment l’aula d’Aprenentatge Basat en Projectes (aulABP).

Els responsables municipals han agraït l’esforç dels docents, que els ha valgut el primer premi dins de l'apartat de millors experiències d’aprenentatge amb tecnologia mòbil a l’aula, dins del marc de la jornada Changing Education Together. Mir ha destacat que “aquest quart premi del projecte mschools,en menys de dos anys, ens fa sentir orgullosos a tots els borgencs i dóna bona mostra de la qualitat de l’ensenyament tecnològic que s’imparteix a l’INS Josep Vallverdú”.

El professor Solans ha explicat que aquests resultats s’han obtingut gràcies a la metodologia aplicada a l’aulABP, on s’anima als alumnes a implicar-se, gaudir, col·laborar i aprendre, i que està basada en el sistema que s’aplica als països nòrdics i que permet motivar molt més als estudiants. Solans s’ha mostrat convençut que les declaracions del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, el primer dia del darrer Congrés a Barcelona, afirmant que “el futur és la realitat virtual”, van contribuir a la victòria ja que el seu era l’únic projecte basat en aquesta tecnologia. Finalment el professor ha exposat que “gràcies al bon equip amb la Tere Viscasillas, un bon alumnat que ha absorbit i entès la metodologia, i a l'aulABP, que ho ha facilitat, hem aconseguit aquests 4 premis vinculats al MWC, que ens situen com un centre de referència a nivell tecnològic de Catalunya”.

Al seu torn, Antonieta Bernat ha manifestat que se senten “contents de contribuir a prestigiar la qualitat i els resultats de l’ensenyament avançat que imparteixen a l’Institut, i d’ajudar a situar les Borges al mapa mundial de les noves tecnologies, gràcies a l’aulABP”. La directora també ha volgut agrair les aportacions del Departament d’Ensenyament, de l’AMPA, del propi centre i dels professors Solans i Viscasillas, a l’hora d’impulsar l’aulABP.

En darrer lloc, Quintillà, en nom de l’AMPA, ha exposat que “els fills ens expliquen com gaudeixen d’aquest nou mètode d’aprenentatge i dels treballs que realitzen, el que fa que interioritzin molt millor tot el que aprenen i practiquen en aquestes assignatures impartides a l’aulABP”.

dimarts, 8 de març del 2016

Experiència a l'ITworldEdu

L’ITworldEdu és un dels esdeveniments anuals de referència del sector tecnològic educatiu. Té com a propòsit compartir les novetats tecnològiques, experiències educatives i les aplicacions innovadores de la tecnologia per facilitar que la demanda educativa i l’oferta TIC de productes i serveis de tecnologia educativa tinguin el seu punt de trobada.
En el  moment de presentar les candidatures de les experiències nosaltres vàrem presentar 360º d'aprenentatge immersiu. Aquesta experiència fou escollida per ser presentada públicament el dia 8.
De nou va ser tot un repte per l'aulABP presentar davant d'una audiència molt especialitzada. Cal felicitar a l'organització perquè les ponències que van exposar-se abans de la nostra van marcar el camí i van mostrar que tots els presents anem més enllà del currículum. L'ús de les noves tecnologies era el denominador comú de tots els ponents per tal de fer partícip a l'alumnat en el seu aprenentatge.

La presentació utilitzada la podeu veure a continuació.