dilluns, 18 de juny del 2018

Recepció i suport de l'ajuntament de les Borges Blanques

La col·laboració de l'ajuntament ha estat una constant a llarg de l'etapa de l'aulABP i sempre ha estat al costat recolzant qualsevol iniciativa que se li hagi plantejat. Aquest matí l'equip de govern del consistori borgenc ha rebut a l'alumnat que el passat dissabte va guanyar per tercera vegada el premi a mschools com a millor APP, de les cinc edicions que s'han dut a terme fins ara. L'any passat no es va prendre part al programa mschools ja que s'hi poden presentar equips de 5 alumnes únicament i l'any passat el repte fou dut a terme per 19 alumnes.


De totes maneres avui la recepció tenia un marcat caire social i de solidaritat degut a la iniciativa de l'any passat anomenada CATINDjove.  Aquesta empresa formada per 19 alumnes garriguenques, que es va dur a terme a l'aulABP, va aconseguir fer arribar a l'escola Sirena Primary School 14 tauletes i 30 smartphones, després de crear una APP i fer tota una campanya publicitària i de recollida de suport (veure article) La visita del director de l'esmentada escola, Sr. Daniel Shah, va servir per posar en coneixement de tot l'alumnat i especialment de les administracions la problemàtica de la població rural de Kalyanpur Parganas Sud, a l’estat de West Bengal, a l’Índia. 
Entre molts altres problemes l'aigua potable és una prioritat al mateix temps que una mancança i ha estat gràcies al treball fet per l'alumnat que el consistori ha conegut la situació i qui finalment concedirà una subvenció directa per a la construcció dels dos pous d’aigua potable, amb un import de 910 euros, a la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu. (veure nota de premsa de l'ajuntament).
Segons el professor F. Solans, encarregat del projecte, haver tingut la sort de convèncer a l'alumnat garriguenc per participar en una aventura d'aprenentatge que l'alumnat de l'aulABP recordarà tota la vida i que servirà per millorar la vida de les noies de  Kalyanpur Parganas Sud, ha estat una de les fites més importants en els més de 20 anys de dedicació a l'ensenyament. Fer que les noies d'aquesta escola s'impliquin més en la seva educació i que gràcies a aquesta implicació i efecte crida de les tauletes i dispositius mòbils, permeti que el missatge de l'ONG conscienciï a elles i a les seves famílies del fet anòmal que suposen els casaments prematurs, ha estat un gran premi i una fita molt il·lusionant. Aquest escenari no estava contemplat i un cop arribats al dia d'avui segurament és l'aspecte del estem més orgullosos tots els que hi hem participat.

a l'aulABP:  Programació d'APP + creació d'empresa + solidaritat = APRENENTATGE
a la Sirena Primary School: APRENENTATGE = - casaments prematurs + futur per les noies 




La Mariona Rebull n'ha fet la cobertura per  LleidaTV i les GarriguesTV i aquí podeu veure la seva crònica.


2 comentaris:

  1. Felicitats, Francesc i tot l'equip, una vegada i un altra..., i una altra això ja no és sort ni casualitat!!! Molt bé!!!

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina