Al llarg dels quatre anys que està en funcionament l'aulABP, dins d'ella, han anat sorgint experiències educatives molt especials. Dia rere dia ens esforcem per aprendre a utilitzar aquest magnífic entorn d'aprenentatge conegut com aulABP per tal de posar a l'abast de l'alumnat que hi entra, tota una pila de recursos significatius per la seva formació.
Aquest any al professor F. Solans se li va ocòrrer proposar a l'alumnat anar més enllà del projecte mschools i iniciar una aventura real. L'esquema era molt senzill, els alumnes farien el mateix de cada any a 4rt de l'ESO en la matèria d'informàtica però ho farien amb una finalitat solidària i organitzant-se com una empresa real. Quan el projecte va començar el dia 12 de desembre de 2016 quedaven "només" 183 dies per aconseguir tots els objectius. Ara, a falta de 22 dies, molts d'aquests objectius s'han assolit i sobretot, el que és més important, els 19 alumnes que hi han pres part s'han oblidat durant tres hores a la setmana de que feien classe d'informàtica. Se n'han oblidat perquè calia utilitzar la informàtica i tots els coneixements de disseny, programació, anglès, xarxes socials, comunicació, video conferències, màrqueting, etc, per tal de que el model d'empresa que havien dissenyat al desembre demostrés la seva eficàcia.
La revista digital, territoris.cat, ha dedicat un magnífic article al centre i CATINDjove recolza l'aposta de l'Institut Josep Vallverdú en el canvi metodològic. Al costat dels cicles formatius de la casa, és mostra com un altre element diferencial del mateix. (Si voleu llegir tot l'article us el podeu baixar també en aquest enllaç).
A tota la informació de l'empresa CATINDjove hi podeu accedir clicant en el logo de l'empresa, i encara hi sou a temps per aportar les vostres tablets o dispositius mòbils per poder ser enviades a l'escola Sirena Primary School de l'Índia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada