.

.

diumenge, 13 de gener de 2019

CATINDjove, una experiència educativa lleidatana, ponència destacada, a l’event educatiu més important i influent del món. BETT show Londres.


Al 1985 naixia a Londres la fira del món educatiu que actualment s'anomena BETT show. Amb els 34 anys d'existència ha marcat el futur de l'ensenyament tant a nivell del Regne Unit com de tot el món. Les dades de la darrera edició van ser gegantines: 34.000 visitants amb més de 800 empreses del sector educatiu i 103 start ups es van trobar en un espai de 41.000m2 durant quatre dies. Dades que no es poden comparar a cap altre esdeveniment mundial en el món educatiu. L'event semblant que es fa a Espanya és SIMO que té uns números molts més modestos i amb un impacte global menor (10.000 visitants i 225 empreses).
Aquest any, a BETT show, s'hi incorpora el Saló de l'Educació, l'esdeveniment anual de les escoles per comprar recursos i equipaments. Junts acolliran la trobada més gran del món de la comunitat educativa tant per al Regne Unit com per als visitants internacionals, que descobriran nous productes, experiències didàctiques, tendències educatives i proveïdors del sector. Mentre BETT tracta sobre edtech, el Saló de l'Educació segueix centrat en altres equips i subministraments escolars. Amb els dos esdeveniments sota un mateix sostre, els líders escolars, els directors de recursos i empresaris i els professors estalvien un valuós temps, poden comprar els elements bàsics de l'escola en un mateix lloc.
Per suposat que les darreres tendències educatives hi són present en forma de bones pràctiques. Experiències que són compartides en els diferents recintes com ara l'School Theater, el post 16 theater i per suposat el BETT Arena que és l'escenari principal. El Bett Arena és conegut pel seu contingut inspirador. Cada any reben influències i experts de reconegut prestigi mundial per oferir a les audiències captivades estratègies pioneres i les millors pràctiques per implementar avui.
I arribats fins aquí passem del que és global al que és local. El professor Francesc Solans va presentar al Call for papers (presentació de candidatures) la seva ponència “CATINDjove”. Un recorregut educatiu que va començar a l'aulABP de l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques i que va acabar a la  Kalyampur, Índia. En aquest recorregut 19 alumnes van aconseguir 30 smartphones i 14 tauletes que van ser enviades, amb una APP educativa feta per ells, a l'escola Sirena Primary School de l'Índia perquè les noies i nois d'aquella escola poguessin aprendre millor. Al mateix temps estan aconseguint que l'organització Daniel Shah i Núria Toneu puguin seguir en la seva missió en aquesta escola, que no és més que evitar els casaments prematurs de les noies d'aquesta remota part de l'Índia, a més de facilitar-los educació i en alguns cops aliments. A més a més, gràcies a l'ajuntament de les Borges Blanques, s'hi han construït dos pous d'aigua que permeten, encara més, l'assistència de les noies a l'escola ja que no han d'anar a buscar aigua a lluny.

foto: unfoldlearning (BETT Arena 2018)

La quantitat de propostes que es presenten en el Call for Papers és grandíssima i la ponència del professor F. Solans fou acceptada entre les més de 500 candidatures, per poder ser explicades en un espai tant exclusiu. El proper dia 23 de gener a les 12.30 tindrà el plaer de comunicar aquesta experiència inspiradora davant de la comunitat educativa global.
Parlant que des de l'aulABP de les Borges Blanques, situada a les Garrigues, es mostrarà al món com es treballa a casa nostra i es tindrà l'oportunitat de reivindicació com una institució amb una metodologia adaptada al segle XXI, capaç de fer aportacions significatives en un món global. Segurament aquest exemple ha de servir a l'alumnat garriguenc per tal d'augmentar la seva autoestima i pensar que al segle XXI no cal estar en una gran ciutat, no cal estar en un lloc concret per poder tenir rellevància mundial i que les idees i l'esforç no tenen ni límit ni ubicació geogràfica predeterminada.

Enllaç al web de BETT show
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada