.

.

dijous, 25 de febrer del 2016

Gràcies mschools

La cerimònia de lliurament de premis del projecte mschools que s'ha celebrat aquest matí dins del marc de la jornada "Changing Education Together" del Mobile World Congress ha atorgat el primer premi dins de l'apartat de "millors experiències d’aprenentatge amb tecnologia mòbil a l’aula" al risc, a la il·lusió, al compartir, a l'esforç, a les ganes d'aprendre, a les ganes d'ensenyar, als amics que ens trobem en tots els esdeveniments educatius, en resum a tots aquells educadors que lluitem per donar valor afegit a les nostres classes utilitzant la tecnologia i actualitzant la metodologia.

És un premi a una aposta de canvi a l'aula que comporta un risc. De totes maneres jo vull dir a tothom que estigui a punt de saltar, que el risc no ens afecta. Com de més amunt saltem més alumnes hi haurà a sota amb les mans obertes per agafar-nos i fer-nos volar un altre cop encara més amunt. El nostre risc és la seva il·lusió i el seu compromís i, com més ens arrisquem més compromesos els tindrem. De la mateixa manera aquest és un premi a tots els ponents que ens han compartit, paraula clau, els seus coneixements i les seves experiències per nosaltres poder edificar sobre ells. És també un premi a tots els que cada dia s'esforcen a incloure mòbils, tablets, chromebooks a la seva aula i que generalment no reben el suport que es mereixen.

Quan arriba la convocatòria mschools per participar en algun dels seus programes, s'activa aquell repte que ens fa voler ser millors i que ens obliga a repensar tot el que estem fent, a pautar-ho, a concretar-ho i a sintetitzar-ho. Ens passa, segurament el mateix que li succeeix a l'alumnat quan el temptem amb reptes; traiem el millor de nosaltres ja que no només ho fem per fer-ho sinó que hi posem una mica més, m'atreviria a dir que molt més. Per tant gràcies mschools per "provocar-nos", per estimular-nos a ser millors i per fer que, al final, el nostre alumnat aprengui més i millor. El nom del guanyador ha estat Francesc Solans però sense un bon equip, la Tere Viscasillas, un bon alumnat que ha absorbit i entès la metodologia, i una aula, l'aulABP, que ho ha facilitat, no hauria estat possible.
Aquí a sota teniu la presentació de l'experiència i el vídeo, que com no podia ser d'altra manera, ha fet l'alumnat.



2 comentaris:

  1. Ole Ole, "Mejor posible pero difícil"

    ResponElimina
  2. Felicitats per seguir volant i fer-ho tant bé.Enhorabona pel premi però sobretot pel que hi ha a darrera: la il·lusió d´un nou projecte.

    ResponElimina