.

.

dissabte, 9 de juny del 2018

El valor de l'equip: co-working

Cada dia té més importància el saber compartir, el saber treballar en equip i posar l'equip per sobre de les individualitats. Ja sé que sembla el resum d'un partit de futbol però avui a la final del premis mschools s'ha demostrat que també es pot aplicar al treball a l'aula.
En mSchools Student Awards 2018 i en l'apartat App Education, l'alumnat de l'aulABP hi havia aconseguit qualificar dues APPs per la final. Les dues empreses PENATAJOIN i MAPYOU havien compartit moltes estones de treball junts a l'aulABP. Al llarg del curs una empresa havia inspirat a l'altra i quan havia fet falta s'havien ajudat els programadors, o les comercials o les dissenyadores, per tal de superar un entrebanc que fet de forma autònoma no hauria estat possible. Llavors l'aulABP agafa la funció d'espai co-working on la coincidència en un lloc físic comporta la millora de tots els participants. Serà el futur del nostre alumnat?, segurament que sí!
Aquest fet s'ha vist reflectit clarament en la final. MAPYOU amb les seves APPs reals, disponibles a googleplay, els Vilars, la lleteria i Priordei, ha estat escollida guanyadora de la seva categoria. Un premi que sense cap mena de dubte no hauria estat possible sense el suport i cooperació amb l'altra empresa PENTAJOIN.
En un projecte a nivell de Catalunya on en la darrera edició hi van prendre part més de 4000 alumnes i 60 projectes van ser escollits per participar en la final, guanyar és un luxe i un privilegi. Estar entre els millors és molt difícil i ser millor que ells requereix un treball constant i ben acompanyat pel professorat, a part d'una dosi extra de dedicació de l'alumnat. No n'hi ha prou en voler aprovar, cal pensar més enllà de l'aprovat i buscar l'excel·lència. Els projectes gestats a l'aulABP i tutorats pel professor F. Solans ho han aconseguit en tres de les cinc edicions que s'han dut a terme fins ara. MAPYOU s'afegeix d'aquesta manera a ENTINESS PRODUCTIONS (2014) i a EMPERY (2015) com a "empreses" sorgides de l'aulABP en aquesta llista daurada de reconeixements. Seria injust no afegir en aquesta llista l'APP feta l'any passat per l'empresa CATINDjove, que no va poder participar en la final per haver estat 19 alumnes implicats enlloc dels 5 màxim que permet mschools. No va haver cap premi, però el projecte no l'oblidarem mai cap dels que vàrem tenir la sort de poder-hi participar. Realment no pot ser més encertat el subtítol de l'aulABP: "El Silicon Valley de les Garrigues".  No hi ha paraules per agrair l'esforç de l'alumnat i la seva implicació.


Acabat l'acte el Sr. Mats Granryd, Director General de GSMA i el Sr. John Hoffman, CEO i Director de GSMA Ltd, han volgut felicitar personalment als membres de l'aulABP, professorat i alumnat, per aquest miracle i ens han encoratjat a anar pel quart premi en aquests concurs. La resposta, no podia ser una altra que agrair-los-hi el que es recordessin del nombre de premis guanyats i que sense cap dubte detalls com aquest ens esperonen per seguir oferint una millor educació a l'alumnat. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada