.

.

diumenge, 3 de juny del 2018

Inspirats en mschools

De nou arriba el final de curs i tota la feina feta al llarg del mateix s'ha d'avaluar. Per suposat que hi ha les notes dels butlletins però cada cop tenen més importància "les notes de la vida". Les notes de la vida són aquelles que et posa algú que no coneixes i el qual avalua segons uns paràmetres anteriorment establerts i que mai es basen en coneixements sinó en competències ja que cal presentar alguna cosa i no "empollar" per saber-se de memòria un seguit de coneixements. El programa mschools és, i serà, per la nostra aulABP, una motivació que ens inspira a fer treballar a l'alumnat per reptes i projectes i sempre per competències. En l'any que hi ha una apostat més gran per les STEM, amb el pla STEMcat, les APPs proposades són un clar exemple de la combinació de les matemàtiques, la tecnologia i les competències del segle XXI. Encara maximitzant el repte.
Aquest no és un any normal per nosaltres, ni molt menys, podem fer el ple!
En un post d'aquest blog, ja es comentava el triplet fet a mschools, que es va convertir després en un poker. En l'apartat de mobilitzem la informàtica, el 6 de juny 2014 l'APP Turisme Garrigues i el 5 juny 2015 amb l'APP Elderly vàrem obtenir el primer premi. El 26 de febrer de 2015, la micronarració audiovisual TAC6 fou la guanyadora en la categoria d'educació secundària post obligatòria. Finalment, i segurament un dels moments més importants per l'aulABP, fou el 25 de febrer de 2016 quan el Sr. John Hofman ens feia lliurament del guardó a la millor experiència d'aula amb dispositius móbils de Catalunya
Aquest any tenim novament l'oportunitat d'acabar el camí d'aprenentatge del nostre alumnat en la festa mschools. Les dues aplicacions proposades han estat escollides per la final i el nostre alumnat haurà de demostrar que el que han fet al llarg del curs ha estat significatiu per ells. Caldrà posar a prova la competència comunicativa i amb l'afegitó de l'anglès. Les empreses MAPYOU i PENTAJOIN, sorgides de l'aulABP han estat escollides finalistes en dues categories. L'APP dissenyada per MAPYOU permet geolocalitzar i arribar a la botiga més propera on poder comprar els productes de qualitat de les Garrigues (la lleteria, Priordei, actualment ja es troba al googleplay). Per altra banda PENTAJOIN ha dissenyat una APP (ESPLAPP, actualment ja al googleplay) per fer més engrescadores les gimcanes dels esplais amb la utilització dels mòbils. Aquestes dues empreses formades per 9 estudiants de l'optativa d'informàtica de 4t d'ESO, amb el professor F. Solans i Maragda Peguero, intentaran portar per tercera o quarta vegada el premi cap al Silicon Valley de les Garrigues, la nostra aulABP. Molta sort i felicitats a tots l'alumnat per arribar fins aquí.
Tal i com hem comentat, el nostre institut i concretament els projectes sorgits de l'aulABP han aconseguit arribar a diferents finals i ser guardonats en TOTES les categories amb l'excepció del Mobile History Map al qual mai havíem participat. La grandíssima notícia és que aquest any, l'alumnat de 1r d'ESO amb projecte "Compartim un passeig per les Garrigues: benvinguts els nouvinguts!" tutorat per les professores Maria, Sílvia i la Mª Carme, ha estat escollit finalista en l'esmentada categoria. Ara caldrà esperar i desitjar-los tota la sort per tal d'aconseguir el guardó amb el que l'INS Josep Vallverdú recolliria el premi que encara no té a les seves vitrines. Hauríem fet el ple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada