La setmana actual ha estat un regal per tot el que envolta aquesta singular aulABP. Amb poc menys de dos anys, la visió de dos professors ha estat consolidada en uns events als quals no pensàvem poder accedir-hi mai. El passat dimarts ens van convidar a presentar la nostra aulABP a la Setmana per professionals de les Tecnologies de la Informació que la Universitat Politècnica de Catalunya, UPC Barcelonatech, organitzava per professional de tota Europa.
En arribar a la jornada ja ens vàrem adonar que no teníem el perfil de la majoria dels assistents. Una jornada per professionals IT que discutien sobre les SMARTCITIES dins del marc de les SMARTUNIVERCITY. Les ponències volien trobar col·laboracions entre diferents macrociutats per poder solucionar reptes comuns a partir del treball en equip i utilitzant les TIC. A més a més tothom tenia clar que calia cooperar i buscar sinergies per assolir objectius comuns i fer que la creativitat fos l'element que marqués la diferència. Per suposat que el termini de finalització d'aquests projectes es fixava a 10 anys vista. Fou llavors que tot ens quadrà i ja vàrem entendre per què se'ns havia convidat, a part de ser els guanyadors del concurs Mobile Learning Awards 2015. Nosaltres havíem preparat un núvol conceptual amb tot el que fem en la nostra aulABP i COM fem que l'alumnat aprengui. Com la jornada era en anglès el núvol també ho és. Senzillament estaven demanant a crits, que els futurs enginyers, directors generals, líders en general, tinguessin les habilitats que nosaltres potenciem en el nostre alumnat dins de l'aulABP. I un altre motiu és que els nostres alumnes, com el Guillem que ens va acompanyar, seran els que formaran part d'aquests equips, grups de treball, d'aquí a 10 anys.
La metodologia que es desprèn del núvol anterior ha estat adaptada pels Jesuïtes en el seu programa Horitzó 2020. I no només els Jesuïtes han vist en aquest model una sortida a les demandes educatives del segle XXI sinó que institucions com la Fundació Vedruna, amb 35 centres educatius repartits per tota Catalunya, també hi veuen moltes possibilitats. Avui ens han convidat a presentar la nostra aula en una de les seves reunions periòdiques d'intercanvi d'experiències i per nosaltres ha estat un plaer que la institució educativa privada més gran de Catalunya ens fes un forat en la seva agenda per tal d'exposar la nostra experiència.
Trobar institucions que vulguin recórrer el mateix camí ho fa tot més fàcil, suma esforços i al final fa que la metodologia amb que el nostre alumnat, els nostres futurs ciutadans, aprengui sigui molt més apropiada al temps que ens ha tocat viure i gaudir.
En la fotogafia feta a UPC Barcelonatech es veuen els professors impulsors del projecte, Tere Viscasillas i Francesc Solans, juntament amb l'alumne Guillem Prats,
En resum una aposta que va fer l'Institut Josep Vallverdú i que ens posa al capdavant de les tendències educatives actuals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada