.

.

dissabte, 12 de desembre de 2015

En primera línia

Avui ha tingut lloc a Lleida l'esdeveniment educatiu DEVFEST 2015 Lleida. Han estat més de sis hores on s'ha mostrat la realitat educativa lligada al món google des de diferents punts de vista i l'aulABP hi ha estat convidada. Per nosaltres la invitació a DEVFEST 2015 Lleida, organitzat per Google Developers Groups Lleida & Tenerife i personalitzat en Andreu Ibáñez i Paco Martin,  ha estat un premi a l'aposta feta, a la il·lusió i a l'esforç dedicat i a més a més, la posada de llarg de l'ampliació de l'aulABP feta aquest estiu. Actualment l'aulABP ja pot donar cabuda a un grup classe.
Al llarg de la presentació s'expliquen els motius que han anat canviant la mentalitat del professorat que l'hem concebut així com tots els entrebancs que, per superar-los, ens han marcat el camí a seguir. Quan sembla que ho tens tot sempre hi ha una baula feble que et fa reflexionar i tirar endavant amb més força per tal de superar el problema. A més a més, quan vas a explicar la teva experiència i t'adones que, has rebut més dels teus companys de xerrada que el que tu has pogut humilment aportar, prens consciència de la importància de compartir. Escoltades totes les intervencions ens hem adonat que l'ecosistema anomenat aulABP reuneix tots els punts forts de les presentacions. Tenim la metodologia basada en projectes, incorporem cada cop més la classe invertida "Flipped Classroom", gamifiquem, utilitzarem els chromebooks en un futur imminent, tal i com fan a les escoles Vedruna, (depen només del Pare Noel que ens faci arribar els que ja tenim encarregats a Cloudàlia) i per suposat tenim l'espai físic que aglutina i potencia tot plegat, (horitzó 2020 dels Jesuïtes). Llavors que volem més! Coneixent-nos, i si mireu la presentació ho podreu constatar, sembla ara s'aproxima un temps de tranquil·litat i de gaudir de la situació present. Segur però, que els que ens heu seguit en aquest llarg procés pensareu; "aquests no pararan" i certament no ho farem perquè avui mateix gracies als ponents, ja hem recollit noves idees per seguir millorant.
Serveixi aquest article com a agraïment a la direcció del centre que va apostar per tot el que significa aulABP i també als companys de claustre que hi han donat suport. No vull oblidar-me que sense el suport de l'AMPA avui dissabte hauria estat mirant l'esdeveniment des de l'altre costat.
El Silicon Valley de les Garrigues és avui una mica més gran, una mica més conegut i molt més feliç.


A continuació hi ha el cartell de participants que ens han fet reflexionar en com continuar el canvi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada